20 En Popüler, En İyi Filmler Listesi

Bu yazımızda 2019 yılında çıkmış en iyi filmler, en çok konuşulan, popüler olan filmleri sizlere sunmak istedik. Spoiler olmaması için filmlerin açıklama kısımlarında filmin konusu ile ilgili fazla bilgiye yer verilmemiştir.

Listemizdeki filmler Sıralaması IMDb puanlarına göre sıralanmıştır.

20. Anna-IMDb Puanı: 6,6

Anna 2019

Tür: Aksiyon, Gerilim

Erkek başrol aksiyon filmlerinden sıkıldıysanız bu aksiyon filmi sizin aradığınız film olabilir. Film işinde profesyonel olan suikastçı bir kadının hikayesini konu ediniyor.

19. Ad Astra-IMDb Puanı: 6,6

Ad Astra (Yıldızlara Doğru) 2019

Tür: Bilim Kurgu, Dram

Ad Astra (Yıldızlara Doğru) 2019′ un en çok beklenen filmleri arasındaydı. Astronot Roy McBride’nın babası 20 yıl önce uzay araştırmaları yaparken kaybolmuştur. Roy babasını bulmak için uzaya çıkacaktır. Uzay filmi sevenlerin kesinlikle izlemesi gereken bir film.

18. Glass-IMDb Puanı: 6,7

Glass 2019

Tür: Aksiyon, Gerilim, Fantastik

Bir önceki filmdeki (Split) performansıyla mükemmel bir seyir keyfi veren James McAvoy bu filmde Samuel L. Jackson ile bizi tatmin etmeyi başarmıştır. Serinin Diğer Filmleri : Unbreakable-Split

17. The Highwaymen-IMDb Puanı: 6,9

The Highwaymen 2019

Tür: Aksiyon, Gerilim, Suç, Dram

2019’da netflix tarafından yayınlanan en iyi suç filmlerinden biridir. Film 1930’lu yıllarda kimsenin yakalayamadığı suçluları yakalamak için eski 2 polisin göreve çağrılmasıyla başlıyor.

16. Captain Marvel-IMDb Puanı: 6,9

Captain Marvel 2019

Tür: Aksiyon, Fantastik , Bilim Kurgu

Marvel evrenin en güçlü süper kahramanlarından biridir. Filmde Captain Marvel’ın süper kahraman olmadan önceki yaşamı ve süper güçlere kavuştuktan sonra başından geçen olaylar anlatılmaktadır. Bu film diğer bir çok marvel filmiyle ilişkilidir. Diğer filmlerde merak edilen bir çok konu bu filmde aydınlatılmıştır. Bana göre diğer kahramanlara göre güçleri biraz abartılmış bir karakterdir.

15. The Lion King-IMDb Puanı: 7,0

The Lion King(Aslan Kral) 2019

Tür: Macera, Animasyon

The Lion King yada küçüklüğümüzden beri en sevdiğimiz animasyon filmlerinden biri olan Aslan Kral Simba. Küçükken izlediğimiz filmin günümüz teknolojileri ile tekrardan çekildiği filmdir.

14. Aladdin-IMDb Puanı: 7,0

Aladdin 2019

Tür: Macera, Fantastik, Komedi

90’lı yıllardan beri yayınlanan filmlerin günümüz teknolojisi ile yeniden çekilmesi ve Will Smith’in canlandırmasıyla bu film biz izleyicilerle buluştu. Aladdin’i herkes bildiği için en iyi filmler serimizde bir sonraki filme geçiyorum.

13. In Jumanji: Next Level-IMDb Puanı: 7,0

In Jumanji: Next Level 2019

Tür: Macera, Fantastik, Komedi

Jumanji: Yeni Seviye (Jumanji: The Next Level) filmi diğer serilerinde olduğu gibi arkadaşlarını kurtarmak için tekrardan konsol oyunun içinde bulan gençlerin maceralarını konu ediyor. Her oyunda olduğu gibi sınırlı sayıda cana sahibiz ve her karakterin güçlü ve zayıf yönleri var.

12. Shazam! 6 Power-IMDb Puanı: 7,1

Shazam! 6 Power 2019

Tür: Aksiyon, Fantastik

Evrendeki 6 tanrının gücü Billy adındaki bir ergene veriliyor. Shazam sözcüğünü söylediği anda süper bir kahramana dönüşüyor. Bu gücü ele geçirmek isteyen kötü insanlarla savaşını ele alıyor.

11. Alita:Battle Angel-IMDb Puanı: 7,1

Alita:Battle Angel-Savaş Meleği 2019

Tür: Aksiyon, Bilim Kurgu

Geleceğin dünyasında insanların kopan uzuvları yerine mekanik uzuvlar ekleyebildiği ve robotlarında olduğu bir yerdir. İnsanların en popüler etkinliği mekanik parçalar ekleyerek savaşmaktır.

10. John Wick 3: Parabellum-IMDb Puanı: 7,5

John Wick 3: Parabellum 2019

Tür: Aksiyon, Gerilim

Dünyanın en sevilen aktörlerinden Keanu Reeves’in başrolünde yer aldığı, işini profesyonel bir şekilde yapan bir tetikçinin hikayesini ele alıyor. Önceki serilerde olduğu gibi düşmanlarını öldürüp hayatta kalmaya çalışıyor ama bu sefer tüm dünyadaki suikastçılar peşinden geliyor. Filmin klişe bir hikayesi olsa da film teknikleri ve oyunculuklar John Wick’i en iyi aksiyon filmlerinden biri yapıyor.

9. Spider Man: Far From Home-IMDb Puanı: 7,6

Spider Man: Far From Home 2019

Tür: Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu

Peter Parker arkadaşları ile gittiği gezide başını yine derde sokar. Tony Stark ölümünden sonra Parker’a bir gözlük bırakmıştır. Bu gözlük Stark’ın tüm teknolojisine erişim sağlamaktadır. Spider-Man bu sefer gözlüğü ele geçirmek isteyenlere karşı savaşacaktır.

8. Once Upon a Time in Hollywood-IMDb Puanı: 7,7

Once Upon a Time in Hollywood 2019

Tür: Dram, Komedi

Bir Zamanlar Hollywood’da filminde kariyerin bitmekte olan bir başrol oyuncunun ve dublörünün hayatını anlatıyor. Gerçek bir olaydan uyarlanmış olan bu filmin baş rollerinde Brad Pitt ve Leonardo Di Caprio var.

7. The Toy Story 4-IMDb Puanı: 7,9

The Toy Story 4 2019

Tür: Animasyon, Macera, Aile

Serinin bu filminde kaşıktan yapılma oyuncak olan forky’nin başından geçen maceralarını anlatıyor. Oyuncak hikayesi 4, ailecek izlenebilen 2019 yılında çıkan en iyi animasyon filmlerinden biridir.

6. The Irishman-IMDb Puanı: 8,0

The Irishman 2019

Tür: Gerilim, Aksiyon, Biyografik

Türkçesi İrlandalı olan bu film için en iyi netflix filmi diyebilirim. 3 saat 30 dakika olmasına rağmen sıkılmadan izleyebilirsiniz. Biyografik suç türünde olan filmin yönetmen koltuğunda dünyaca ünlü yönetmen Martin Scorsese oturuyor. Oyuncu Kadrosu da yönetmeni kadar olan bu filmde Al Pacino, Robert de Niro gibi ünlü oyuncular var.

5. Mariage Story-IMDb Puanı: 8,1

Mariage Story 2019

Tür: Dram

Evli bir çiftin New York’tan Los Angeles’ e kadar olan boşanma hikayesini konu ediyor. Çift hızlıca boşanmayı düşünürken işler hiç planladıkları gibi gitmez. Baş rollerinde güzel oyuncu Scarlett Johansson ve Adam Driver var. Benim için bu yıl çıkan en iyi dram filmlerinden biridir.

4. Ford V Ferrari-IMDb Puanı: 8,2

Ford V Ferrari 2019

Tür: Biyografik, Dram

60’lı yıllarda düzenlenen Le Mans 24 saat yarışlarının gerçek hikayesini konu alıyor. Bu yarışları yıllar boyunca Enzo Ferrari’nin tasarladığı arabalar kazanmaktaydı. İşleri kötü giden Ford firması bu yarışları kazanacak bir yarış arabası tasarlasalar satışların artacağını düşündüler. Christian Bale ve Matt Damon’un oyunculukları ve hikayenin konusu bu filmi geçen yıl izlediğim en iyi biyografik film yaptı.

3.Avengers: Endgame-IMDb Puanı: 8,5

Avengers: Endgame 2019

Tür: Aksiyon, Fantastik, Macera

Avengers İnfinity War’da yok olan kahramanlar ve dünyanın yarısı bu filmde geri gelecek mi ? Bunun için geriye kalan kahramanlar marvel evrenini kurtarmak için tekrar bir araya gelecek. Bir çok sahnede bizi hem heyecanlandıracak hem de üzecek. Diğer seri filmlerini izlemediyseniz bu filmi izlemenizi önermem.

2.Parasite-IMDb Puanı: 8,6

Parasite 2019

Tür: Gerilim, Dram

Bir Güney Kore yapımı olan bu filmde toplumsal eşitsizlikler ve sınıf ayrımı konularını çok iyi bir şekilde işlemiş. Güney Kore yapımı olduğundan dolayı ön yargıyla bakanlar için 2019′ da izlediğim en başarılı filmlerden biri.

1.Joker-IMDb Puanı: 8,6

Joker 2019

Tür: Dram

Hiç şüphesiz en iyi filmler listelerinin birincisi olmaya hak kazanmıştır. Bana göre Joker’in konusundan ziyade Joaquin Phoenix muhteşem oyunculuğu bu filmi bir numara yapmıştır. Hala Joker’i izlemediyseniz hemen izlemelisiniz. Size birçok duyguyu aynı anda yaşatacaktır.

Sizde bu listede olmasını düşündüğünüz filmleri yorumlara yazın.